Piškotki in kako vam lahko koristijo

Naša spletna stran uporablja piškotke, tako kot večina spletnih in mobilnih spletnih strani, da vam omogočimo čim boljšo izkušnjo in uporabo naše strani. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran shrani na vaš namizni, prenosni ali tablični računalnik ali pametni telefon ( karkoli pač uporabljate ) medtem, ko si ogledujete našo stran.

Piškotki na naši strani nam omogočajo:

da naša stran deluje tako, kot vi pričakujete
da si zapomnimo vaše nastavitve (lista želja)
da izboljšamo varnost in hitrost nalaganja naše strani
da lahko stalno izboljšujemo našo spletno stran

Naših piškotkov NE uporabljamo za:

pridobivanje kakršnekoli osebne informacije
pridobivanje katerekoli občutljive informacije
posredovanje informacij oglaševalskim omrežjem ali tretjim osebam

1. Naši piškotki

Te piškotke na vašo napravo zapiše naša stran, ki jih lahko edina tudi bere. Piškotke uporabljamo za delovanje naše spletne strani, zato da lahko izvajamo vse funkcionalnosti strani.

Teh piškotkov ne morete onemogočiti drugače, kot da ne uporabljate naše spletne strani.

2. Piškotki tretjih strani

Piškotki za upravljanje politike piškotkov

Na našo stran smo dodati vtičnik servisa Cookie script, s katerim upravljamo politiko piškotkov skladno z EU predpisi.
Naša stran www.zazzu.si ne upravlja teh piškotkov. Za informacije o tem morate obiskati stran, ki ponuja to storitve. Cookie script - politika zasebnosti

Piškotki za delitev vsebin na družabnih omrežij

Na našo stran smo dodali vtičnik servisa GetSiteControl za ukazne gumbe posredovanja vsebin na vašo časovnico družabnih omrežij Facebook in Twitter+,  kjer ste se registrirali.

Politika zasebnosti in varnosti je za posamezno družabno omrežje lahko različna in je odvisna od nastavitev, ki ste jih sami določili.

Naša stran www.zazzu.si ne upravlja teh piškotkov. Za informacije o tem morate obiskati stran, ki ponuja to storitve. GetSiteControl - politika zasebnosti

Piškotki za anonimno sledenje obiskovalcev

Na našo stran smo dodali vtičnik servisa Google Anylytics (GA). Piškotke uporablja za pripravo statistike anonimnih obiskovalcev, kot npr., koliko ljudi je obiskalo našo spletno stran, kakšna je vrsta tehnologije, ki jih uporabljajo (npr. Mac ali Windows, ki pomaga prepoznati, ko naša spletna stran ne deluje, kot bi morala za posebne tehnologije), kako dolgo si ogledujejo spletno stran, katero stran gledajo itd

To nam pomaga, da nenehno izboljšujemo naše spletne strani. Ti tako imenovani "analitski" programi nam povedo, seveda anonimno, kako so ljudje našli to mesto (npr. iz iskalnika) in kje so bili pred tem, kar nam pomaga, da vlagamo več denarja v razvoj naše storitve za vas, namesto v trženje.

Naša stran www.zazzu.si ne upravlja teh piškotkov. Za informacije o tem morate obiskati stran, ki ponuja to storitve. Google Analytics - politika zasebnosti

Glede na mnenje informacijskega pooblaščenca ( odgovor glede uporabe GA ) in našo nastavitev GA računa, da anonimno zbrane podatke delimo samo z drugimi GA orodji in drugimi, smatramo te piškotke za nujne in jih namestimo na vašo napravo pri obisku naše strani. Če jih kljub temu želite preprečiti, prosim uporabite eno od spodnjih  možnosti.

Piškotki oglaševalcev na naši strani

Ponudniki oglasov, vključno z Google Adsense storitvijo, uporabljajo piškotke za prikazovanje oglasov na naši strani. Ti piškotki se lahko uporabijo tudi tako, da vam prikažejo oglase glede na vsebino drugih spletnih mest, ki ste jih že pregledovali. Podobno lahko pregledovanje naše spletne strani vpliva na prikazovanje oglasov, ki jih lahko vidite na drugih spletnih straneh. Oglaševanje s strani Googla lahko upravljate na tej povezavi Google Ads setting.

Piškotki oglaševalcev izven naše strani

Ponudniki oglaševanja lahko prikazujejo oglase za našo spletno stran na spletu in pri tem uporabljajo njihovo sledenje aktivnosti obiskovalcev za primerjavo z oglaševalsko dejavnostjo. Ponudniki oglaševanja lahko za te namene uporabljajo piškotke.

Piškotki v vsebinah zunanjih partnerjev

Naša stran vsebuje vsebine, pridobljene od zunanjih partnerjev, kot so npr. fotografije in opisi izdelkov, ki lahko vsebujejo piškotke. Naslov prikazane spletne strani v iskalniku vsebuje naslov naše spletne strani pri pridobivanju teh zunanjih vsebin.

Običajno lahko izklopite piškotke za vse spletne strani v vašem iskalniku tako, da ustrezno nastavite to opcijo v nastavitvah iskalnika. (Chrome, IE, Firefox) Vendar naredite to z dobrim premislekom, saj boste tako onemogočili mnoge funkcije naše in praktično vseh ostalih spletnih strani, ker so piškotki že skoraj obvezni del sodobnih spletnih strani.

Verjetno ste v bistvu najbolj zaskrbljeni glede piškotkov, ki jih uporablja zlonamerna programska oprema. Mogoče je boljša rešitev od tega, da ne dovolite uporabe piškotkov v vašem iskalniku, da poskrbite za ustrezen program, ki bo avtomatsko brisal piškotke takega tipa.

Več o relevantni slovenski zakonodaji glede politike zasebnosti in uporabe piškotkov si lahko preberete v Smernice Informacijskega pooblaščenca