Podjetje lastnik portala (v nadaljnjem besedilu "lastnik") ZAZZU.si ponuja na svoji spletni strani ZAZZU.si (v nadaljnjem besedilu "spletne storitve") brezplačne informacije o izdelkih, ki jih tretjim osebam ponujajo spletne trgovine (v nadaljnjem besedilu "prodajalec"). Ti predpisi določajo obseg in pogoje za uporabo spletnih storitev lastnika s strani uporabnika (v nadaljnjem besedilu: "uporabnik").

Splošne določbe

Lastnik portala ni prodajalec, ampak samo zagotavlja določene podatke o izdelkih svojim uporabnikom. Informacija o objavljenem izdelku ni pravno zavezujoča ponudba lastnika portala. Uporaba storitev portala s strani uporabnika ne povzroči pravno zavezujočega sporazuma med uporabnikom in lastnikom portala v zvezi z ogledom izdelkov.

Zlasti je potrebno ugotoviti, da ne bo dosežen noben zakonsko obvezujoč sporazum o nakupu prikazanih izdelkov ali storitev med uporabnikom in lastnikom portala. Tak sporazum se lahko sklene le med uporabnikom in prodajalcem.
Če ste zainteresirani za nakup določenega proizvoda, boste s klikom preusmerjeni v spletno trgovino prodajalca. Pred nakupom je uporabnik dolžan preveriti vse pomembne informacije v zvezi z nakupom v zbirkah podatkov, ki jih zagotavlja prodajalec. Lastnik tega portala ne odgovarja za vsebino ponudb, ki jih ponujajo prodajalci, kot tudi ne za izvajanje kakršnih koli nakupnih transakcij.

Nazivi podjetij, logotipi in / ali imena izdelkov, prikazanih na tej spletni strani, so lahko blagovne znamke njihovih podjetij, trgovcev na drobno in proizvajalcev. Prikazane informacije o izdelkih so namenjene izključno za osebno uporabo in se ne smejo uporabljati za druge namene kot za zasebne namene. Prepovedano je shranjevanje informacij o izdelku na računalniku ali shranjevanje v pomnilniku druge naprave.

Ponavljajoče in / ali sistematično zbiranje informacij o izdelku, četudi so le obrobne glede na velikost in vrsto informacij o izdelku, se šteje, da je enako shranjevanju enake velikosti in vrsti relevantnih informacij in je prepovedano. Tiskanje informacij o izdelkih je dovoljeno samo za zasebno uporabo. To dovoljenje se uporablja za tiskanje samo nujno potrebnih delov in količine informacij o izdelku.

Razkritje in obdelava informacij o izdelku je dovoljena samo za zasebne namene. Uporaba informacij za vse vrste komercialnih ali poslovnih namenov, zlasti v komercialne namene, je prepovedana. Je tudi vaša odgovornost, da zagotovite, da informacije o izdelkih, ki jih uporabljate za zasebne namene, ne bodo uporabljale nepooblaščene tretje osebe.

Lastnik tega portala si pridržuje pravico do opustitve, za nedoločen čas ali v celoti, objavljanja na tej spletni strani in si pridržuje pravico do spreminjanja, popravljanja in brisanja dela strani ali celotne spletne storitve brez predhodnega obvestila.

Vse cene so prikazane v evrih, tudi če v trgovinah veljajo cene v drugih valutah. Na strani podrobnejšega opisa izdelka bodo informacije o plačilu, kar lahko pomeni, da so cene pretvorjene v eure po ažurnem menjalnem tečaju EU banke glede na cene v drugi valuti v trgovini.

Odgovornost za napake

Lastnik tega portala si prizadeva za nenehno zagotavljanje za tehnično prost in neoviran pretok podatkov v svojih sistemih, programih, itd. Ampak lastnik nima nobenega vpliva na internetne storitve, ki ne pripadajo storitvam tega portala in zato ni odgovoren za njihovo izvedbo. Lastnik si pridržuje pravico do svobodne izbire časa za reševanje tehničnega problema. Lastnik se izrecno odpoveduje odgovornosti za funkcionalnost in združljivost sistemov, programov, itd, ki neposredno ne pripadajo storitvam portala in zato lastnik nima nobenega vpliva.
Lastnik ne prevzema nobene odgovornosti za aktualnost, pravilnost, popolnost in / ali kakovost informacij. Lastnik zlasti ne odgovarja za vrsto, količino in kakovost izdelkov, storitev in informacij, ponujenih ali zagotovljenih s strani prodajalcev, do katerih je uporabnik poslan npr. prek tako imenovanih "povezave". Poleg tega lastnik ni odgovoren za izdelke in storitve, ki so prikazani na portalu in ali jih je mogoče kupiti ali pridobiti od prodajalca pod določenimi pogoji.
Spletna stran, ki jo upravlja lastnik tega portala in spletne trgovine, ki jih upravljajo trgovci na drobno, so povsem neodvisne druga od druge. Zato lastnik ni odgovoren za vsebino (grafično in besedilno) ali tehnične zasnove spletnih strani spletnih trgovcev na drobno, ki ponujajo svoje izdelke, storitve ali informacije.
 

Odgovornost

Lastnik je v bistvu odgovoren le za škodo, ki je bila povzročena namenoma ali iz hude malomarnosti s strani lastnika ali zakonitih zastopnikov. Opisano načelo omejene odgovornosti ne vpliva na obstoječo zakonodajo, ki se nanaša na odgovornost.

Odgovornost / Povezave

Lastnik se jasno distancira od vseh vsebin na spletnih straneh prodajalcev, do katerih je uporabnik preusmerjen preko povezav na spletnih straneh portala. Lastnik poudarja, da v ničemer ne vpliva na strukturo ali vsebino spletnih strani prodajalcev in njihovih poddomen, ki so povezane s portalom.

Avtorske pravice

Vsi podatki, informacije, iskanje in besedila iz spletnih strani, ki jih upravlja lastnik, so zaščitene z avtorskimi pravicami. Kopiranje, reproduciranje ali sprememba dela ali celote brez pisnega dovoljenja je prepovedana. Morebitne nepooblaščene spremembe, kopiranje, distribucija in / ali javno izvajanje se šteje za kršitev omenjenih zakonov in je podlaga za kazenski pregon.

Zasebnost in uporaba Google Analytics

Lastnik se zavezuje da bo ravnal v skladu s smernicami pravice zasebnosti. Ta spletna stran uporablja storitev Google Analytics, spletno storitev Google Inc. (v nadaljnjem besedilu "Google"). Google Analytics uporablja tako imenovane "piškotke", besedilne datoteke, ki so shranjeni na vašem računalniku in nam omogočajo, da analiziramo promet na spletni strani s pomočjo podatkov o uporabi spletne strani. Informacije, ki jih ustvari piškotek glede obiskov spletne strani (vključno z vašim IP naslovom), bodo poslano na strežnik, ki se nahaja v ZDA in so tam shranjene. Google ponuja dodatek za brskalnik, ki preprečuje prestrezanje podatkov s strani Google Analytics. Ta dodatek je na voljo za prenos in namestitev na vašo lastno odgovornost na naslednjem naslovu: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google bo te podatke uporabil za oceno vaše uporabe spletne strani in pripravo poročil o spletni dejavnosti za upravljavca te spletne strani in za zagotovljanje dodatnih storitev, povezanih z uporabo spletne strani. Poleg tega lahko Google pošlje, kadar je to primerno, podatke tretjim osebam, če to zahteva zakon ali če ta tretja oseba obdeluje podatke za Google. Google v nobenem primeru ne bo združil IP naslova z drugimi podatki, ki jih hrani. Informacije, ki jih je Google prejel kot del njihovega spletnega trženja, kakor tudi od tretjih oseb (npr. o demografskih značilnostih, spolu in interesih), je mogoče tudi shraniti kot piškotek.
Uporabnik lahko prepreči  namestitev piškotkov tako, da spremeni nastavitve brskalnika, vendar tako lahko ovira uporabo funkcij te spletne strani v celoti. Z uporabo te spletne strani uporabnik soglaša z obdelavo podatkov, ki jih zbira Google v omenjenem načinu in za te namene.
 

Spremembe teh pravili

Lastnik tega portala si pridržuje pravico do sprememb pravil, kadar koli, brez predhodnega obvestila. Predpisi morajo biti preverjeni s strani uporabnika tako, da se seznanijo z vsemi spremembami. V zadevah, ki niso urejene v tem dokumentu, veljajo določbe civilnega zakonika in ostali ustreznimi zakoni.

Končne določbe

Zgoraj navedeni pogoji uporabe in vsa pravna razmerja med končnim uporabnikom in lastnikom tega portala, so predmet slovenskega prava.