Kako lahko kar najbolj učinkovito in preprosto uporabite zbirni portal izdelkov ZAZZU.SI, da poiščete želeni izdelek?

Način iskanja želenega izdelka je odvisen od tega, koliko informacij oziroma lastnosti izdelka ste že lahko določili.
Ne glede na to, na kakšen način iščete izdelek, za učinkovito in preprosto iskanje vam toplo priporočamo uporabo vseh ponujenih filtrov in razvrščanje izdelkov.

1. Iskanje izdelkov

a) Vpis naziva iskanega izdelka v iskalnik
Torej, če iščete npr. 'tangice', pa še ne veste kakšne barve, katere blagovne znamke, ... vpišete npr. 'tangice' v iskalnik zgoraj.

Iskalnik ima zelo uporabno funkcijo avtomatskega iskanja in prikaza 10 ustreznih izdelkov med nazivi vseh izdelkov v bazi glede na trenutni vnos že po dveh vnešenih črkah, kar izredno poenostavi iskanje želenega izdelka:
- po vnosu 'ta' vam ponudi: tangice, tablični računalnik, tatto,...
- po vnosu 'tan' pa vam ponudi samo tangice (to velja glede na trenutno stanje)

Ko vnašate naprej in dobite med ponujenimi rezultati samo želene izdelke, lahko:
- pritisnite tipko <Enter> in dobite vse možne zadetke z besedo 'tangice' v nazivu izdelka
- lahko pa med prikazanimi 10 rezultati izberete enega in pritisnete <Enter> za prikaz enega, izbranega izdelka

Rezultate iskanja lahko dodatno filtrirate glede na dodatne, dinamično prikazane filtre glede na razpoložljive informacije, npr.:
* podskupino izdelka
* barvo izdelka
* blagovno znamko
* razpon cene

Rezultate iskanja lahko razvrstite po:
* pomembnosti
* ceni naraščajoče ali padajoče

b) Izdelek iščete z izborom opcije v naslovni menijski vrstici

Izdelki so grupirani v tri glavne opcije:

* glede na skupino/podskupino izdelkov
Izberete Skupine izdelkov, nato eno od ponujenih skupin npr. Ženska moda in nato še eno od ponujenih možnosti za Žensko modo, npr. Oblačila.
Priporočamo, da rezultat te izbire potem zožite z uporabo ponujenih filtrov (npr. podskupina 'Majice Topi' in barva 'črna' in cena manjša kot 20 Eur) in razvrščanja (npr.cena naraščajoče).

* glede na blagovno znamko
Če želite pogledati konkretno blagovno znamko izdelka, npr. Adidas, potem je to prava izbira. Vse zastopane blagovne znamke so razvrščene po abecednem seznamu, tako da jo lahko takoj najdete.
Seveda priporočamo, da rezultat te izbire potem zožite z uporabo ponujenih filtrov.

2. Uporaba filtrov

Filtri so izredno učinkovito orodje za čimbolj učinkovit in preprost način pregled aktualne ponudbe glede na vaše želje, zato vam njihovo uporabo res toplo pripočamo.
Izberete lahko enega ali več filtrov hkrati in nato potrdite njihovo delovanje s klikom na ukazni gumb Filtriraj. Ko so filtri aktivni, se poleg ukaznega gumba Filtriraj pokaže povezava Odstrani filter, s katero delovanje vseh aktivnih filtrov izničite.

Filtre lahko vključujete tudi po enega posebej, torej, ko je že aktiven določen filter, npr.Barva=črna lahko izberete še enega dodatnega, npr. Blagovna znamka=Obsessive in ga obvezno potrdite s klikom na ukazni gumb Filtriraj.

3. Razvrščanje izdelkov

Še ena zelo uporabna funkcija za pregled izdelkov glede na ceno ali pomembnost. Istočasno je veljavno samo eno razvrščanje, ki ga preprosto aktivirate/zamenjate s klikom na besedno povezavo razvrščanja, npr. Cena naraščajoče.

4. Kuponi za popust - kako jih dobim in uporabim?

Mnogi trgovci, še posebej tisti iz območja EU, ponujajo svojim kupcem pri nakupu dodatne popuste, kot je brezplačna poštnina, sezonski popusti na določene izdelke, popusti za poseben priložnosti...

Skupna značilnost teh kuponov je ta, da so veljavni samo določeno, ponavadi zelo kratko obdobje, tudi samo dan ali dva največ. Oznake kuponov se ne smejo objaviti pred začetkom njihove veljavnosti oziroma se lahko objavijo točno na datum začetka veljavnosti, zato vam priporočam, da stran s kuponi pregledujete v rednih intervalih, da boste lahko izkoristili te dodatne ugodnosti pri nakupu.

Kuponi za popust so lahko različni: popust v % od končnega zneska, popust v absolutnem znesku v Eur, brezplačna poštnina....Ponavadi imajo posebno oznako (ki pa sploh ni obvezna), ki jo vnesete v spletni trgovini za to predvideno polje pri vnosu naslovnih ali plačilnih informacij.

5. Kako mi lahko koristi Moj seznam želja?

Verjetno ste med iskanjem po spletu velikokrat našli izdelek, ki vam je bil všeč in bi ga verjetno kupili? Ampak kot odgovoren kupec ste morali preveriti še konkurenčne ponudbe, da bi kupili po res najbolj ugodnih pogojih.

In ker ste se zanašali na svoj spomin (kako mi je to znano...), si niste delali ne zapiskov, niti niste shranjevali vseh pregledanih strani in tako ste pozabili, kje neki ste že videli tisto ponudbo, ki je bila najbolj ugodna...in tako je šlo kar nekaj vašega dela in dragocenega časa v nič.

Zato je tukaj vaš seznam želja. V pogledu podrobnejšega opisa izdelka preprosto kliknite na povezavo Dodaj na moj seznam želja in si ustvarite seznam izdelkov, ki so vam zanimivi. Kasneje, ko se boste lahko odločili, boste izdelek oziroma ponudnika zelo preprosto našli. Izbrani izdelki bodo shranjeni v seznamu še 90 dni.

Na razpolago imate tudi funkciji brisanja posameznega izdelka ali kar celotnega seznama vaših želja, ko vam izdelki niso več zanimivi.